Een einde aan de slavernij

Of mensen het zich (willen) realiseren of niet, we bevinden ons momenteel zowel in Nederland als wereldwijd in een systeem van slavernij.  De rijkste 10% van Nederland bezit 61% van al het vermogen terwijl de armste 60% net ongeveer 1% van het totale vermogen bezit. Internationaal gezien bezitten de 85 rijkste mensen ter wereld meer dan de 3.5 miljard armsten.

Op de lange termijn is dit een totaal onhoudbaar systeem en het is dan ook tijd een einde te maken aan het huidige systeem van slavernij.

Om dat te kunnen doen is een stuk bewustzijnsgroei nodig. Dit begint bij het individu en als genoeg individuen die groei doormaken zal dat ook een reflectie hebben in hoe wij onze maatschappij inrichten.

Een goede lezingenserie over de benodigde bewustheidsgroei komt van Mark Passio met zijn presentatie over The Natural Law. Als leidraad gebruikt hij de expressies van The Natural Law. In dit eerste deel gaan we in op het eerste duo van die expressie: Liefde & Angst.

nalaw

Om ons bewustzijn te kunnen laten groeien moeten we vanuit de polariteit van Liefde beginnen. Zolang mensen in angst zitten zijn ze simpelweg niet in staat om te beginnen met het groeien van hun bewustzijn.

Wat Mark Passio precies bedoelt met liefde is zichtbaar in ondestaande slide afkomstig van de facebookpagina waar alle slides van de presentatie te vinden zijn1522287_190575517815861_913303703_n

En de andere polariteit van deze expressie is angst:

1471088_190575651149181_1218394849_n

Benader je de wereld vanuit liefde en openheid of benader je de wereld vanuit angst? Mark Passio maakt duidelijk dat het groeien van bewustzijn alleen maar mogelijk is vanuit liefde. lovefear2

Vandaar dat het belangrijk is om te begrijpen wat angst precies is en hoe je angst kunt transformeren naar liefde en openheid. Zodra mensen in staat zijn angst te begrijpen en leren dit te transformeren naar nieuwsgierigheid en openheid, kunnen ze beginnen met de benodigde groei in bewustzijn.

Om angst beter te begrijpen, te leren dat het een nuttige boodschapper is die je duidelijk maakt dat je een geloof hebt dat je niet langer dient, en dat je dus je definities en geloven dient te onderzoeken, helpen onderstaande youtube filmpjes wellicht. In deze fimpjes wordt uitgelegd wat angst is, wat de functie ervan is, waar angst vandaan komt en hoe je angst kan gebruiken op een constructieve manier en hoe je het kunt transformeren naar nieuwsgierigheid.


Uit bovenstaan materiaal wordt duidelijk dat de emotie angst altijd voorkomt uit een gedachte die gelooft wordt. Een stressvolle gedachte of een stressvol geloof. Het is zinvol om je stressvolle gedachten en geloven in kaart te brengen zodat je daarna die gedachten kunt onderzoeken en nieuwe definities kunt vinden die wel in harmonie zijn zodat je angst omgezet kan worden in liefde en openheid.

Een effectieve methode om je stressvolle gedachten te onderzoeken is The Work van Byron Katie. Zij leert mensen via een simpele methode hun gedachten en geloven systematisch te onderzoeken. En helemaal fijn, uitleg hoe dit te doen en vele voorbeelden op video zijn allemaal vrij beschikbaar voor eenieder. Een uitgebreide uitleg is te vinden in het artikel: Onderzoek je stressvolle gedachten.

Hiermee zou iedereen in staat moeten zijn om de eerste stap in bewustzijnsverandering te zetten. Mensen weten nu wat angst precies is, hoe het hun kan dienen en door de gedachten te achterhalen die angst oproepen zijn mensen daarna in staat die stressvolle gedachten te onderzoeken en te ontmantelen zodat angst getransformeerd kan worden naar liefde, nieuwsgierigheid en openheid.

602433_190575547815858_1065999759_n

Dit is de eerste essentiële stap om een groei in het bewustzijn te krijgen waardoor er een einde te maken is aan ons huidige systeem van slavernij waar we nu in leven.

Mochten er vragen, moeilijkheden, problemen, etc. zijn voel je vrij te die te delen onder dit artikel. Ook zijn persoonlijke ervaringen en tips die andere mensen op hun pad kunnen helpen zeer welkom.

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante informatie en artikelen: 
-) Een einde aan de slavernij, deel 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, deel 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, deel 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Mark Passio lezing over The Natural Law
-) Slides van de lezing over The Natural Law
-) Het einde van al het kwaad door Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke geloof door Larken Rose
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) The Power of Speech

Een nieuw gezichtspunt leren kennen? Iets geleerd en/of gelachen?
Overweeg een donatie. Voor details kijk op: La-La-La-La, geld? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.