Het meest gevaarlijke (bij)geloof

Larken Rose schreef een boek over het meest gevaarlijke (bij)geloof wat de mensheid momenteel in haar greep houdt en waar de afgelopen 100 jaar meer dan 262 miljoen doden aan zijn toe te schrijven.

Het geloof in externe autoriteit – het idee dat het individu ooit een verplichting heeft om zijn eigen oordeel en besluitvormingsproces te negeren ten gunste van het gehoorzamen van een ander.

10609655_313115492202492_7667568439814776321_n (1)

Het boek is als pdf gratis te downloaden en te lezen:
Het meest gevaarlijke bijgeloof door Larken Rose. (Nederlands)
The Most Dangerous Superstition by Larken Rose. (Engels)

Maar voor mensen beginnen hier een korte waarschuwing.

——

Wat je in dit geloofboek aantreft gaat, naar alle waarschijnlijkheid, direct in tegen wat je is geleerd door je ouders en je leraren, wat je is verteld door de kerken, de media en de regering, en veel van wat jij, je familie en je vrienden altijd hebben geloofd. Ondanks dat, is het de waarheid, zoals je zult ontdekken als je jezelf toestaat het onderwerp objectief te overwegen. Niet alleen is het de waarheid, het kan wel eens de meest belangrijke waarheid zijn die je ooit zult horen.

Meer en meer mensen ontdekken deze waarheid, maar daarvoor is het noodzakelijk verder te kijken dan vele eerder aangenomen overtuigingen en diepgeworteld bijgeloof, om de levenslange indoctrinatie opzij te zetten en een aantal nieuwe ideeën open en eerlijk te onderzoeken. Als je dit doet, zul je een dramatische verandering ervaren van hoe je de wereld ziet. Dat zal in het begin vrijwel zeker ongemakkelijk voelen, maar op de lange termijn is het de moeite zeker waard. En als genoeg mensen ervoor kiezen om deze waarheid te zien, en die omarmen, zal het niet alleen het wereldbeeld van die mensen drastisch veranderen, maar het zal de wereld zelf drastisch veranderen, ten goede.

——

Het boek is zeer lezenswaardig en laat je goed nadenken over hoe onze wereld momenteel in elkaar zit. Voor de mensen die het boek wellicht te veel vinden of alvast de kern willen hebben, Larken Rose geeft een samenvatting van 2 minuten in onderstaande youtube.


——
De meeste mensen, die kijken naar de wereld vol problemen met zijn lange geschiedenis van onrecht en menselijk lijden, zullen sociale misstanden toeschrijven aan hebzucht, onwetendheid, haat, of gebrek aan medeleven voor anderen. Zelden overweegt iemand de mogelijkheid dat zijn eigen opvattingen, waarnemingen en overtuigingen misschien de grondoorzaak zouden kunnen zijn van het meeste lijden in de wereld.

10556344_358304397651798_3709558894062391209_nMaar in bijna elk geval is dat zo.

Het allergrootste deel van diefstal, afpersing, intimidatie, lastigvallen, mishandeling en zelfs moord – dus het overgrote deel van de menselijke onmenselijkheid tegen de medemens – komt niet van hebzucht, haat en intolerantie dat zich in onze harten verbergt, maar van één verderfelijke en bijna universele aanname, één onbetwijfeld geloof, één irrationeel, met zichzelf tegenstrijdig bijgeloof dat alle nationaliteiten, alle religies, alle rassen, alle tijden, en alle inkomensklassen heeft geïnfecteerd.

Als de mensheid dit verkeerde idee zou kunnen opgeven, zelfs zonder verder een greintje wijsheid of medeleven te vergaren, zou het grootste deel van het onrecht en de onderdrukking in één keer verdwijnen. Maar dit kan niet gebeuren voordat mensen klaar en bereid zijn om hun oordelende ogen naar zichzelf te richten om hun eigen geloofssystemen objectief te onderzoeken, te herkennen en te begrijpen, en uiteindelijk afstand te doen van het meest gevaarlijke bijgeloof.
——
Morality-doing-what-is-right-regardless-of-what-you-are-told-obedience-doing-what-you-are-told-regardless-of-what-is-right

Larken Rose – www.larkenrose.com– laat zien dat als we de wereld willen veranderen we bij onszelf moeten beginnen. Onze geloven, onze gedachten, onze emoties maar vooral onze handelingen scheppen de realiteit waarin we leven.

Door onze eigen waarde te kennen, zelf na te denken en niet langer blind autoriteiten te vertrouwen en braaf hun orders op te volgen kunnen we onszelf vrijer maken en ook direct onze omgeving beter inrichten op het voortbestaan van onszelf en onze naasten.

10012736_10152140126952713_1727109686_o (1)

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Het meest gevaarlijke bijgeloof door Larken Rose. Gratis PDF (Nederlands)
-) Bestel een papieren versie of EPUB versie van – Het meest gevaarlijke geloof. 
-) The Most Dangerous Superstition by Larken Rose. Gratis PDF (Engels)
-) Youtube kanaal Larken Rose
-) The Non Aggression Principle
-) Staatsonderwijs; Indoctrinatie tot blinde gehoorzaamheid
-) Larken Rose in de rol van een Statist
-) De plantage van koning Willem
-) Als jij koning zou zijn
-) The Story of the Tiny Dot
-) Discussie over Voluntarism vs Authority

10551080_864497656895289_8368696830183419080_n

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! Je bent je er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!

Dit stuk mag daarom dan ook vrij door iedereen worden overgenomen op websites, blogs, etc. Daarnaast nodigen we lezers uit om het door te sturen aan familie, vrienden en kennissen. En het te delen op sociale media zoals, facebook, twitter, googleplus, etc.  Hoe meer mensen bekend raken met deze informatie hoe beter. Zet bij een eventuele repost wel graag de bron erbij, zodat lezers zich verder in de achterliggende materie kunnen verdiepen als ze dat willen.

Spreading-the-Word

9 thoughts on “Het meest gevaarlijke (bij)geloof”

  1. correct een mens die ons een spiegel voorhoud.
   ik ben nog maar het begin aan het lezen van dit boek.
   En vind het een must voor iedereen of je het er mee eens bent of niet. Zelfreflectie en kritisch denken doet je goed.

 1. Het heeft enige tijd geduurd voordat ik het aan mezelf durfde toe te geven omdat anarchisme altijd negatief bestempeld wordt heel vroeger dacht ik liberaal te zijn …het was geen oplossing…toen stemde ik op betrouwbare partijen , die de schoonste handjes hadden ook al was ik het niet eens met hun partijprogramma en nu moet ik helaas concluderen dat voor mij het politieke veld er een is van moreel faillissement waar ik mijn moreel niet door wil laten corrumperen.Er moet een soort manier zijn om dingen samen te beslissen en de politiek te gooien waar zij het meeste thuishoort …op de vuilnisbelt.
  Er is veel wat hersteld moet worden, er is veel wat uitgezocht moet worden en hoe gaan we dat organiseren maar er ook ontiegelijk veel te winnen, tenzij we wachten tot het te laat is .

 2. Ik mag het niet delen van FB, want ‘mensen hebben aangegeven dat het aanstootgevend is’ en daarom mag het niet gedeeld worden… vrijheid van meningsuiting NIHIL! 😉 Dan maar lezen en doormailen hè…

 3. Dit boek is actueler dan ooit! Kijk maar eens naar Australia – hier zie je klaar en duidelijk dat de politie er is om de politiekers hun postjes te beschermen, en niet om het volk te dienen. In tegendeel, ze brengen de mensen in gevaar. Dat zie je ook tijdens manifestaties. Ze lokken gewoon gevaar uit. En de media zou ook mogen opgenomen worden in dit boek. Zij spreken het woord van de overheid en de bedrijven die hen sponseren en zijn elke vorm van kritisch nadenken verloren. Dit zou iedereen best eens met al z’n aandacht lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.