Wat zijn mensenrechten

Alle mensen zijn gelijk in zowel hun verlangen naar geluk,
als hun recht om het te verkrijgen.
~ De Dalai Lama

Het ligt in jouw vermogen jezelf en anderen de weg te wijzen
naar een minder gevaarlijk en gelukkiger leven.
~ De Weg naar Geluk

Mensenrechten Video Kanaal

Dit eerste kanaal bevat een video over het ontstaan van de mensenrechten en vervolgens een kort filmpje voor elk van de 30 verschillende mensenrechten zodat mensen zich er op een gemakkelijke en leuke manier bekend mee kunnen maken.

Wat was er voor nodig om tot de huidige mensenrechten te komen en hoe staat het er vandaag de dag mee? Wie kent zijn of haar eigen 30  mensenrechten, en wie beschermt ze voor zichzelf en de mensen waar ze van houden?

Kijk eventueel ook op deze pagina voor een overzicht van de 30 mensenrechten met downloadbare posters voor alle mensenrechten.

Deze korte film over de ontwikkeling van mensenrechten, inclusief 30 korte filmclips over de 30 mensenrechten, is met NL ondertiteling op DVD te bestellen via: nl.humanrights.com. Docenten kunnen op die site tevens een gratis lespakket aanvragen. De Nederlandse afdeling van deze organisatie is te vinden op: www.youthforhumanrights.nl

Uitdragers van Mensenrechten

In dit tweede videokanaal zijn voorvechters van mensenrechten te vinden zoals Martin Luther King Jr, Gandhi, Nelson Mandela, Rosa Parks, Carl Sagan en de Dalai Lama. Ook zijn er vele cabaretiers die met humor serieuze themas benaderen. Kortom een videokanaal om inspiratie op te doen!

“Kijk rechtstreeks naar de dingen, naar het leven en naar anderen;
kijk niet door een waas van vooroordelen, een sluier van angst  of de interpretatie van een ander”
De Weg naar Geluk

“You must understand the whole of life, not just one little part of it. That is why you must travel and read, that is why you must look at the skies, that is why you must sing and dance, and write poems, and suffer, and understand for all that is life.”
Jiddu Krishnamurti

“As long as you think that the cause of your problem is “out there” as long as you think that anyone or anything is responsible for your suffering the situation is hopeless. It means that you are forever in the role of victim, that you’re suffering in paradise.”
Byron Katie

10514753_678083012241448_8098414544262647348_n

16 thoughts on “Wat zijn mensenrechten”

 1. Je moet begrijpen dat “de waarheid” en “de geschiedenis” wordt bepaald en geschreven door een paar soevereine families (13), die via “eigen” bedrijven b.v. Reuters, CBS, CNN enz. de (financiële) wereld controleren.
  Dit is mogelijk omdat ze o.a. de Bank for International Settlements B.I.S. bezitten DE BANK der banken…
  Dat deze families door de eeuwen heen, alle mensenrechten hebben geschonden d.m.v. leningen te verstrekken aan b.v. alle betrokke partijen in div. oorlogen (waaronder de 2 wereldoorlogen), is nooit openbaar gemaakt.. en ze komen er nog steeds mee weg!!!

   1. En… er is een kosmisch boek naar de aarde gedicteerd.
    Het Kennis Boek. Het is een rechtstreekse oproep van het universum om vanuit onze essentie in vrede met elkaar te leven. Het helpt ons het evolutieproces te versnellen en het begeleidt ons naar universeel eenheidsbewustzijn. Het is kennis vanuit de 19e dimensie en dat is nieuw. Het is geen boek van religie, maar een boek dat ons verbindt met onze goddelijke bron en ons met liefde en respect wakker roept.

  1. Het is nu 2021 en nu pas dankzij de corona pandimie(hoax) komen mensen r achter dat we al eeuwen geregeerd worden door deze 13 families. Dit is het jaar dat het kwaad overwonnen zal worden. en zullen we verlost worden. We komen allemaal aan land. Echter zullen er vele slachtoffers vallen voordat de strijd is gestreden.( gen therapie) Vaccin. Het is nu niet als in de 2e ww arbeit macht vrei maar vaccinatie maakt vrij. Vele mensen zijn bang voor dit zogenaamde virus en zullen vrijwillig zich laten inspuiten met mrna. Kunstmatige spike-potien die zich zal vermenigvuldigen in het lichaam en het inmummsysteem zal vernietigen tot de dood r op volgd. In sommige landen onder dwang in india bijvoorbeeld. We zijn volgens een clupje mensen van het world economic form met te veel mensen op de aarde en het klimaat moet gereduceerd worden. Helaas zullen er vele sterven. Na deze strijd good vs evil zal de wereld bevrijd zijn van de 13 families en aanhang en gaan we naar een mooie wereld. met veel geld< metbeds< en andere technologieen. God zij met u.

 2. Heb niet echt een opmerking, wou gewoon even laten vallen dat ik deze site toevallig tegenkwam via een google search naar The Most Dangerous Superstition van Larken Rose en dat ik het geweldig vind om eens een ECHTE mensenrechten-site in het Nederlands tegen te komen. Keep it up!

  1. Hey Ben
   Ik wil wel wat dingen van u horen want ik kwam net met dezelfde reden als die van u op de site van mensenrechten!

 3. Maar wat nu?
  Iedere vorm van agressie en geweld, geeft meer problemen.
  Dus juiste kennis, bij de juiste mensen op de juiste tijd?
  Een lastige boodschap, als dezelfde machthebbers de media (tv, krant en internet) in bezit hebben.
  Hierdoor blijft cruciale informatie voor teveel mensen verborgen, om………….

 4. Nog even een toevoeging……
  Wat heeft democratie voor waarde, als alleen de machthebbers de spelregels kunnen bepalen.
  Hierdoor blijft het extreme verschil tussen rijk/arm bestaan.

  Jacque Fresco met https://www.thevenusproject.com/en/ heeft voor de meeste problemen een oplossing.
  Echter zijn kennis….. is bij te weinig mensen bekend……

 5. Het einde van al het kwaad is een goed boek, ik vind Het meest gevaarlijke bijgeloof beter.
  Als nu voldoende mensen het beseffen, dan kunnen we het geloof in gezag loslaten (geen belasting meer betalen), en echt eens als vrije mensen leven……

 6. Ja, elk mens is nodig voor het waarmaken van mensenrechten. Er is echter een groot verschil tussen recht OP en recht OM. Een recht op verplicht andere mensen om iets te doen of te laten wat zij vrijwillig niet noodzakelijker wijs zouden doen. Dit legitimeert bv een wetgever en een overheid. Het recht OM betekent dat je de vrijheid om te doen wat nodig is om in leven te blijven. Ademen, drinken, eten, wonen etc. en om te doen wat daarvoor nodig is.
  Recht OP maakt mensen tot slaaf en geeft een groepje mensen de kans om op basis van een monopolie te heersen. Dat is een schending van ieders geboorterecht als mens. Het recht OM wordt aan allerlei voorwaarden en restricties gebonden. Het einde van vrijheid.

  Daarom is het ook interessant om te zien dat in de zogenaamde mensenrechten inderdaad gesproken wordt van mensen, van mannen en vrouwen. In de wetten van staat spreekt men daarentegen van personen. Wat zijn dat? Zijn dat mensen of toch iets anders?

  Mannen en vrouwen kunnen niet tot iets gedwongen worden. Bijvoorbeeld tot het betalen van belastingen. Dat zou hen tot slaaf maken. En dat is in strijd met de mensenrechten. Zouden de machthebbers gewoon een list hebben bedacht om deze schending te omzeilen? Zou de persoon een bedenksel kunnen zijn om de naakte waarheid te maskeren: staten zijn menshouderijen!

  1. In deze context gezien, past het aanvaarden van het geboortetrust? Wat kan men doen om het recht om vrij te zijn en geen belasting te betalen, te bereiken/ Is het veilig om een diplomatiek paspoort aan te vragen? (bijvoorbeeld bij Vincent Zegel), is het veilig om de DAS status te veranderen door te bewijzen dat je leeft? Is het verstandig om een baby niet “aan te geven”? Wat zijn daarvan de consequenties? Heeft het kind dan later geen sofinummer en kan hij/zij daardoor niet handelen? Ik ben nieuw in de materie maar ik voel een dringende noodzaak om er meer over te weten te komen.

 7. En toen hadden we corona en is het zo’n beetje geheel afgelopen met mensenrechten. Wat doen we hiermee? Nog altijd maar mondjesmaat mensen die door hebben dat we bedonderd worden. Het grote publiek is erg moeilijk te bereiken aangezien de msm dat vooral niet wil hebben. Hoe kom je samen als je verplicht wordt om 1,5m afstand te houden? Etc. Als iemand een antwoord heeft hoor ik dat graag.

  1. Het grote publiek is inderdaad moeilijk te bereiken. Men leeft in angst van een verzonnen virus. Men gelooft in de ziektekiemtheorie en geeft door de angst voor moeder natuur, vrijwillig hun rechten weg. Het geloof in deze ziektekiem theorie ligt aan de basis van de angstzaaierij. Ik ben al maanden bezig om mensen te laten inzien dat zij feitelijk nog steeds geloven in een verhaaltje. Als kind kom je er op een gegeven moment zelf achter dat sinterklaas niet bestaat, ondanks dat bijna de hele omgeving van het kind meedoet met het verhaaltje. Pas wanneer het kind zelf gaat nadenken, komt het er achter dat Sinterklaas verzonnen is. Hetzelfde proces zullen mensen door moeten maken om er achter te komen dat besmettelijke, potentieel dodelijke virussen niet bestaan. Mensen zullen hiervoor zelf moeten gaan nadenken. Helaas is onderwijs zo ingericht dat veel mensen het vermogen om zelf kritisch na te denken, verliezen. “Narratief onderwijs” zou men kunnen vertalen als “al verhalen vertellend, mensen onder wijsheid te houden”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.